Voorjaarscompetitie

Jaarlijks doen er zo'n 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen: 

De KNLTB Voorjaarscompetitie.

Ruim 200.000 competitiespelers strijden met hun team voor de winst.

In het kort

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past! Begin november wordt hier het competitieaanbod van jouw provincie gepubliceerd.

Iedere tennisvereniging bepaalt aan de hand van het competitieaanbod per provincie het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden.

Speeldata 2021

In verband met corona is de voorjaarscompetitie vervallen voor senioren, er kan in dezelfde klassen worden gespeeld in de Competitie 2021 (periode september en oktober).

Inschrijven 

Inschrijving Competitie 2021 mogelijk tot 10 juni 2021.

Vragen

[email protected]