50+ Husselen

Voor het husselen 50+ zijn bij zowel De Hoef als De Broekhoek van 09.00 tot 12.00 uur, 6 banen gereserveerd.

Op dinsdagmorgen bij De Hoef, op vrijdagmorgen bij De Broekhoek. Bij clubactiviteiten als competities en/of toernooien  wordt uitgeweken naar een andere dag of de andere vereniging. 

 

Alle senior 50+ leden van beide tennisverenigingen zijn welkom

Reserveren is niet nodig! De standaard speelwijze is: gemengd dubbel. 

 

Hoe werkt het?

Wie mee wil “husselen” plaatst zijn/haar racket vóór 09.30 uur in de gereedstaande “husselbak” (zie afbeelding). De rackets van de dames links en de heren aan de rechterkant. Het eigenlijke “husselen” begint om 09.30 uur en om 10.00 uur wordt opnieuw gehusseld en gespeeld  tot 10.30 uur. Daarna, voor wie wil, gezamenlijk koffie leuten/kletsen tot 11.00 uur.  

 

Vroege vogels

Voor de vroege vogels onder de 50+ers: er zijn op de husselmorgens meestal al vóór 9.00 uur spelers op de baan. Wie dus ook vroeg wil beginnen sluit bij aankomst gewoon aan op de baan waar plek is. Om 9.30 uur gaat de “husselbel” en worden de rackets die op dat moment in de bak staan “gehusseld”. 

 

Voor meer informatie mail naar: [email protected]

 

 

 

Husselreglement

1

Vóórdat er wordt gehusseld wordt het aantal deelnemers geteld.

2

Bij een veelvoud van 4 spelers:  er wordt gewoon gehusseld!

3

Zijn er 3 spelers over? Dan wordt eerst gevraagd wie er wil enkelen? Zijn er dan twee vrijwilligers, dan krijgen die alvast een baan toegewezen. Wil niemand enkelen? Dan maakt iedereen kans om als een van de laatste 3 over te blijven. Die drie spelen dan een “amerikaantje”. Wie dat liever niet doet moet vóórdat er wordt gehusseld zijn/haar  racket uit de husselbak halen. Laat men het staan en heeft men de “pech” bij de laatste drie te zijn dan mag  hij/zij NIET stoppen! Immers, dan moeten de andere twee tóch gaan enkelen! Dus wees sportief en speel gewoon! 

4

Zijn er 2 spelers over? Ook dan wordt eerst gevraagd wie er wil enkelen. Als niemand wil enkelen wordt met 2 groepen van elk 5 personen gehusseld. *

5

Is er 1 speler over? Dan bestaat de laatste husselgroep uit 5 spelers. Wie liever niet met 5 speelt mag wel stoppen. Als er dan tenminste 4 overblijven is dat oké! 

6

Harrie Schrijvers is de husselleider bij T.V. De hoef. Jan Schoenmakers en Peter Gommers zijn de husselleiders bij De Broekhoek.

7

Harrie Schrijvers is, in overleg met Jan en Peter, de planner en organisator van het husselen in Heesch.

*

wie liever niet met 5 speelt mag wel stoppen. Als er dan tenminste 4 overblijven is dat oké!